Tennis sommaren 2022

TENNISSÄSONGEN 2022 inklusive tennisskola och vuxenträning (nedan uppdaterad 2022-06-26)

Välkomna till en ny tennissäsong på Ljungskogens härliga tennisbanor! Vi hoppas att ni och era familjer mår bra trots de prövande tider som alltjämt råder. I fantastiska Ljunghusen finns i alla fall goda förutsättningar till rekreation och till att må bra.

Förhoppningsvis kommer du som vanligt på tennisen att uppleva Båstadgrus, nästan fem månaders spel med start första halvan av maj, tre månaders abonnemang, kuponger på Ljungskogens livs och tennisskola. Förhoppningsvis blir det även MOP-cup, tennisavslutning och godisregn i sommar. Vi får dock avvakta och ser hur läget i samhället är i början av augusti.

Så vi planerar för en i princip normal tennissommar. Vi hoppas dock att ni har förståelse för om förändringar blir nödvändiga p.g.a. utvecklingen i samhället, nya rekommendationer från myndigheterna eller oförutsedda händelser till följd av Coronapandemin. Fortfarande är det viktigt att stanna hemma om man är sjuk och har symtom som kan vara covid-19.

För våra medlemmar startar abonnemangen i år lördagen den 28 maj och gäller sedan t.o.m. söndagen den 28 augusti. Tennissäsongen är dock längre än så – banorna beräknas vara spelklara under första halvan av maj och planeras att hållas öppna till någon av de sista dagarna i september.

Som ni vet behöver man inte vara medlem för att spela på banorna. Genom att köpa kuponger på Ljungskogens Livs för f.n. 125 kr/kupong har alla möjlighet att spela. En kupong gäller för en timmes spel och ska klistras upp på ledig tid på teckningslistorna som finns uppsatta på anslagstavlan vid banorna på Södra Klockvägen. Vi vill även påminna om att spel endast är tillåtet på bokad tid eller om du har säsongskort. Dessutom måste du ha riktiga tennisskor på dig. Det är alltså inte tillåtet att spela med träningsskor med grövre sula (t.ex. joggingskor), eftersom sådana gör märken i banan och river upp ytan på denna. Det är inte heller tillåtet att spela på blöt bana (efter eller under regn) och självklart inte på andra tider än som framgår av teckningslistorna. Spel är aldrig tillåtet före kl. 8 eller efter kl. 21 och inte under banskötseltid (som också framgår av teckningslistorna på klubbhusets anslagstavla). Uppkomna hål ska omedelbart under speltimmen trampas igen och efter spel ska timmens sista fem minuter användas till banvård, då banan dras och ev. hål trampas till. Ytterligare information finns under säsongen anslagen på klubbhuset och vid banorna.

Abonnenter (dvs de som sedan tidigare har en stående tid varje vecka) uppmanas vänligen betala in årets abonnemangsavgift (800 kr per abonnemangstimme) på Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351. Betalning emotses senast måndagen den 31 maj 2022. Ange vid betalningen abonnentens namn, vilken bana och speltid ni har samt gärna er e-postadress. Abonnent som vill släppa sitt abonnemang meddelar detta snarast på föreningens e-postadress ljungskogenstennis@gmail.com. Här nås vi också, om du har någon ytterligare fråga angående tennisen.

Tennisskolan 2022

I år leds tennisskolan av huvudtränaren Rudolf Marklund, som ni känner från de senaste två somrarna.

Liksom tidigare år är tennisskolan uppdelad i två perioder om fyra veckor vardera.

Period 1 startar måndagen den 20 juni och avslutas fredagen den 15 juli (sista dag för anmälan måndagen den 13 juni).

Period 2 startar måndagen den 18 juli och avslutas fredagen den 12 augusti (sista dag för anmälan fredagen den 8 juli).

Spelscheman sätts upp vid banorna ca kl. 12 söndagen innan respektive periodstart och skickas även ut på mail till de e-postadresser som angivits vid anmälan.

Förhoppningsvis blir det tennisavslutning och MOP-cup fredagen den 12 augusti (då i så fall även de som bara varit med i period 1 är välkomna).

Som vanligt kommer tränarna att göra allt för att tennisskolan ska bli rolig och lärorik! Det är normalt träning tre gånger per vecka. Vid regn ställs dock träningen in. Barnet ska ha fyllt fyra år för att vara med i tennisskolan.

Förhoppningsvis kommer Coronapandemin inte att föranleda nya restriktioner. Fortfarande gäller dock att sjuka barn med symptom på covid-19 ska stanna hemma från träningen.

Kostnaden för att vara med i tennisskolan är i år 950 kr per barn och period. (Om man ångrar sig så går det att avanmäla vid första träningstillfället.) Liksom i fjor sker anmälan till tennisskolan genom betalning till Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro nr 492-0351.

På betalningen ska framgå: namn, födelsedatum (barnet ska alltså ha fyllt fyra 4 år), period/perioder som anmälan avser, hur många år barnet spelat/tävlat, förälders mail (för info från tennisskolan) och även mobilnummer där föräldern kan nås under träningen samt eventuella önskemål om kompis att spela i samma grupp med (ingen garanti men vi försöker lösa detta).

Racket och vattenflaska tar du med till träningen. Endast tennisskor får användas på tennisbanorna.

Frågor om tennisskolan adresseras bäst till Rudolf på tennisskolans nya e-postadress tennisskolaniljunghusen@gmail.com

(Här kan du också maila om du inte kan få med all information vid betalningen.)

________

Vi hoppas få se många av er på banorna och att ni kommer att trivas där lika bra som alltid.

Tennisträning för vuxna 2022 i Ljungskogen

Vuxenträningen har föregående somrar visat sig vara ett roligt komplement till vår tennisskola. Med det sagt kommer vi att starta upp träningen igen denna sommaren vilket vi som klubb ser mycket fram emot. I år kommer Josefin Opitz vara ansvarig tränare och konceptet kommer vara samma sominnan! Så ta nu chansen att finslipa lite extra på tekniken och fysiken i sommar!

För föreningens medlemmar och boende i Ljunghusen

Onsdagen den 6 juli kör vi igång
och sedan fortsätter träningen fram till mitten av augusti. Jag (Josefin) är en 22-årig tjej som är född i Malmö och har spenderat varje sommar under min uppväxt i Ljunghusen. Jag har spelat tennis hela mitt liv och elitsatsade under hela min tonårstid. Jag har varit tränare för tennisskolan här ett antal somrar och ser nu fram emot att ha hand om er vuxna istället.

Vilka tider är det som gäller?

Onsdagar kl. 19-20 (två banor)
Onsdagar kl. 20-21 (två banor)
Söndagar kl. 19-20 (en bana)
Söndagar kl 20-21 (två banor)

Anmälan
Anmälan sker inför varje träningstimme per mejl via e-postadressen

vuxentennisiljungskogen@gmail.com eller muntligen vid föregående träning. Berätta gärna hur mycket du har spelat tidigare.

Drop-in
Finns plats på banan, så brukar det gå bra att bara dyka upp vid banan när en träningstimme startar. Antalet spelare per timme är dock begränsat till sju (vid spel på två banor).

Betalning

150 kr per träningstimme
Betalning sker direkt efter avslutat träningspass. Deltagaren ska självmant betala in avgiften på Föreningen Ljungskogens Strandbads tennisbanors Swish nr 1236229132 och visa betalningen för tränaren i samband med träningens avslutande. Alternativt betalas avgiften omgående in på FöreningenLjungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351. Vid betalning ange deltagarens namn, vuxentennis och datum för träningen

Välkomna!

Trevlig tennissommar och ta hand om er!

Styrelsen

Anders Opitz, Alf Vegelius & Per Larsson