Tennis sommaren 2023

TENNISSÄSONGEN 2023 inklusive tennisskola

Välkomna till en ny tennissäsong på Ljungskogens härliga tennisbanor! Vi hoppas att ni och era familjer mår bra trots nya prövningar i världen. I fantastiska Ljunghusen finns i alla fall goda förutsättningar till rekreation och till att må bra.

Förhoppningsvis kommer du som vanligt på tennisen att uppleva Båstadgrus, nästan fem månaders spel med start första halvan av maj, tre månaders abonnemang, kuponger på Ljungskogens livs och tennisskola. Vi tror på MOP-cup, tennisavslutning och godisregn även i sommar. Hoppas också på vuxentennis även i år men det är ännu inte klart.

För våra medlemmar startar abonnemangen i år lördagen den 27 maj och gäller sedan t.o.m. söndagen den 27 augusti. Tennissäsongen är dock längre än så – banorna beräknas vara spelklara under första halvan av maj och planeras att hållas öppna till någon av de sista dagarna i september.

Som ni vet behöver man inte vara medlem för att spela på banorna. Genom att köpa kuponger på Ljungskogens Livs för f.n. 125 kr/kupong har alla möjlighet att spela. En kupong gäller för en timmes spel och ska klistras upp på ledig tid på teckningslistorna som finns uppsatta på anslagstavlan vid banorna på Södra Klockvägen. Vi vill även påminna om att spel endast är tillåtet på bokad tid eller om du har säsongskort. Dessutom måste du ha riktiga tennisskor på dig. Det är alltså inte tillåtet att spela med träningsskor med grövre sula (t.ex. joggingskor), eftersom sådana gör märken i banan och river upp ytan på denna. Det är inte heller tillåtet att spela på blöt bana (efter eller under regn) och självklart inte på andra tider än som framgår av teckningslistorna. Spel är aldrig tillåtet före kl. 8 eller efter kl. 21 och inte under banskötseltid (som också framgår av teckningslistorna på klubbhusets anslagstavla). Uppkomna hål ska omedelbart under speltimmen trampas igen och efter spel ska timmens sista fem minuter användas till banvård, då banan dras och ev. hål trampas till. Ytterligare information finns under säsongen anslagen på klubbhuset och vid banorna.

Abonnenter (dvs de som sedan tidigare har en stående tid varje vecka) uppmanas vänligen betala in årets abonnemangsavgift (800 kr per abonnemangstimme) på Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351. Betalning emotses senast måndagen den 31 maj 2023. Ange vid betalningen abonnentens namn, vilken bana och speltid ni har samt gärna er e-postadress. Abonnent som vill släppa sitt abonnemang meddelar detta snarast på föreningens e-postadress ljungskogenstennis@gmail.comHär nås vi också, om du har någon ytterligare fråga angående tennisen.

Tennisskolan 2023

Liksom tidigare år är tennisskolan uppdelad i två perioder om fyra veckor vardera.

Period 1 startar måndagen den 19 juni och avslutas fredagen den 14 juli (sista dag för anmälan måndagen den 12 juni).

Period 2 startar måndagen den 17 juli och avslutas fredagen den 11 augusti (sista dag för anmälan fredagen den 7 juli).

Spelscheman sätts upp vid banorna ca kl. 12 söndagen innan respektive periodstart och skickas även ut på mail till de e-postadresser som angivits vid anmälan.

Förhoppningsvis blir det tennisavslutning och MOP-cup fredagen den 11 augusti (då i så fall även de som bara varit med i period 1 är välkomna).

Som vanligt kommer tränarna att göra allt för att tennisskolan ska bli rolig och lärorik! Det är normalt träning tre gånger per vecka. Vid regn ställs dock träningen in. Barnet ska ha fyllt fyra år för att vara med i tennisskolan.

Förhoppningsvis kommer Coronapandemin inte att föranleda nya restriktioner. Fortfarande gäller dock att sjuka barn med symptom på covid-19 ska stanna hemma från träningen.

Kostnaden för att vara med i tennisskolan är i år 950 kr per barn och period. (Om man ångrar sig så går det att avanmäla vid första träningstillfället.) Liksom i fjor sker anmälan till tennisskolan genom betalning till Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro nr 492-0351.

På betalningen ska framgå: namn, födelsedatum (barnet ska alltså ha fyllt fyra 4 år), period/perioder som anmälan avser, hur många år barnet spelat/tävlat, förälders mail (för info från tennisskolan) och även mobilnummer där föräldern kan nås under träningen samt eventuella önskemål om kompis att spela i samma grupp med (ingen garanti men vi försöker lösa detta).

Racket och vattenflaska tar du med till träningen. Endast tennisskor får användas på tennisbanorna.

Frågor om tennisskolan skickas till tennisskolans nya e-postadress tennisskolaniljunghusen@gmail.com

(Här kan du också maila om du inte kan få med all information vid betalningen.)

________  

Vi hoppas få se många av er på banorna och att ni kommer att trivas där lika bra som alltid.

Trevlig tennissommar och ta hand om er!

Styrelsen

Anders Opitz, Cecilia Dufils & Per Larsson