Tennis

Tennisskola (se nedan)

LJUNGSKOGSCUPEN 2017,  LÖRDAGEN DEN 5 AUGUSTI

BLIXTTÄVLING I DUBBEL – FÖR MEDLEMMAR OCH ABONNENTER MED FAMILJER OCH VÄNNER –

Anmäld spelare skall vara född 2004 eller tidigare (eller ha tävlingserfarenhet)

Ange spelvana när du anmäler dig Ange om du tävlingsspelar, är van vid dubbelspel eller bara motionsspelar

Tävlingsledningen rankar anmälda spelare och sätter därefter ihop paren i syfte att spelmässigt få så jämna par som möjligt. Därefter sker lottningen av spelschemat. Max 64 deltagare, dvs 32 par totalt i tävlingen Det krävs minst 32 deltagare, dvs 16 par för att tävlingen ska bli av.

För i första omgången utslagna spelas tröstturnering. Alla får därmed spela minst två matcher.

Matchtid: ca 25 minuter Inbollning: ca 5 minuter
Bollmärke: Head
Första start är beräknad till kl. 08.30. (Ungefärlig sluttid är kl. 16.30.)

Spellistan anslås fredagen den 4 augusti under eftermiddagen. Spelare är själv ansvarig att informera sig om starttid.

Deltagare ska infinna sig senast 15 minuter före uppsatt speltid.
Startavgift är 100 kr per spelare (betalas kontant före spel).

Anmälningstiden går ut måndagen den 31 juli kl. 10. Om tävlingen ställs in anslås detta på anslagstavlan.

______________________

Observera att abonnemangen under större delen av tävlingsdagen utgår.

Hjärtligt välkomna till en kul familjedag vid tennisbanorna!
FÖRENINGEN LJUNGSKOGENS STRANDBADS TENNISBANOR

 

TENNISSÄSONGEN 2017  inklusive Tennisskola

Välkomna till en ny tennissäsong på Ljungskogens härliga tennisbanor! För våra medlemmar startar abonnemangen i år lördagen den 27 maj och gäller sedan t.o.m. söndagen den 27 augusti. Tennissäsongen är dock längre än så – banorna beräknas vara spelklara i början av maj och hålls normalt öppna till början av oktober. Som ni vet behöver man inte vara medlem för att spela på banorna. Genom att köpa kuponger på Ljungskogens Livs för 75 kr/kupong har alla möjlighet att spela. En kupong gäller för en timmes spel och ska klistras upp på ledig tid på teckningslistorna som finns uppsatta på anslagstavlan vid banorna på Södra Klockvägen.

Som vanligt ärbanorna är under större delen av säsongen öppna kl. 08.00-21.00. Självklart är det av yttersta vikt att dessa generösa tider respekteras och att man alltså inte spelar på övriga tider. Vi vill även påminna om att spel endast är tillåtet med riktiga tennisskor (non-marking, absolut inte riviga joggingskor), på torra (dvs ej regnvåta) banor, samt att 5 minuter av timmen avsätts för banvård, dvs att sopa bana och linjer samt stampa igen ev. hål.

Vår populära tennisskola leds även i år av huvudtränaren Karl Hultén. Karl och hans tränarkollegor kommer att gör allt för att tennissäsongen ska bli lika rolig och lärorik som vanligt. Liksom tidigare år är tennisskolan uppdelad i 2 perioder om fyra veckor vardera. Period 1 startar måndagen den 19 juni och period 2 startar måndagen den 17 juli. Det är normalt tre timmars träning per vecka, om inte regn förhindrar spel. Sista dag för anmälan är måndagen veckan innan respektive periodstart, dvs 12 juni resp. 10 juli.Liksom i fjor sker anmälan till tennisskolan genom betalning till Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro nr 492-0351. På betalningen ska framgå: namn, födelsedatum, period/perioder som anmälan avser, hur många år barnet spelat/tävlat, förälders mail (för info från tennisskolan) samt eventuella önskemål om kompis att spela i samma grupp med (ingen garanti men vi försöker lösa detta). Mer info om tennisskolan kommer att anslås på anslagstavlan vid tennisbanorna. Frågor om tennisskolan adresseras bäst till Karl på: ljunghusenstennisskola@gmail.com. (Här kan du också maila om du inte kan få med all information vid betalningen.) Kostnaden för att vara med i tennisskolan är även i år 750kr per period och barn. Om man ångrar sig så går det att avanmäla vid första träningstillfället. Reservera fredagen den 11 augusti för den omåttligt populära avslutningen (den dagen gäller för bägge perioderna) och MOP-cup.

Vår likaså populära dubbeltävling Ljungskogscupen hålls lördagen den 5 augusti. Vi vill därför göra abonnenterna uppmärksamma på att de ordinarie speltiderna denna dag utgår från morgon till ca kl 17 till förmån för Ljungskogscupen.

Abonnenter ombedes vänligen betala in årets abonnemangsavgift (600 kr per abonnemangstimme) på Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351. Betalning emotses senast fredagen den 26 maj 2017. Ange vid betalningen abonnentens namn, speltid och epostadress.

Trevlig tennissommar!

Styrelsen

Anders Opitz, Alf Vegelius & Per Larsson

ljungskogenstennis@gmail.com

T

Tennisskolan

Hej!

I samband med att sommaren nu närmar sig har det äntligen blivit dags att planera inför sommarens tennisträning på Ljunghusens tennisskola!

På senare år har anmälningssättet förändrats och görs nu genom nedanstående instruktioner. Jag vill gärna uppmärksamma ändringen i år för att det skall gå så smidigt som möjligt att behandla anmälningarna.

 

Anmälan

Betalning av 750 SEK/barn och period till Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro nr: 492-0351 ska ske innan periodstart, för att anmälan skall vara giltig (sista anmälningsdag se nedan).

Följande information ska framgå i samband med betalning:

–        Namn

–        Födelsedatum

–        Vilken period/vilka perioder du anmäler ditt barn till

–        Hur många år barnet har spelat/tävlat

–        Om det finns någon kompis som barnet skulle vilja hamna med (ingen garanti)

–        Förälders e-mail (där info från Tennisskolan kommer att skickas ut)

Tidigare har vissa haft problem med att få plats med all information i själva betalningen. Om detta är fallet för dig, så uppskattas det om du skickar ett mejl med all anmälningsinformation till nedanstående mejladress.

 I år ser perioderna ut så här:

Period 1: v25-28 (19/6-14/7), sista anmälningsdag: 12/6

Period 2: v29-32 (17/7-11/8), sista anmälningsdag: 10/7

 

Det betyder att den stora avslutningen äger rum den 11/8 med MOP Cup – planera gärna in detta nu så att ingen missar det! Vi har även Christer Bergh Cup som ska spelas, så jag rekommenderar att hålla koll på tavlan vid banorna och på mejlen för mer info om det senare!

 

Lite angående tennisskolan:

1.   Barnen spelar 3ggr/vecka, det blir 12ggr/period. Vid regn ställs dock träningen in.

2.   Det går att avanmäla vid första träningstillfället.

3.   Racket och vattenflaska tar du med till träningen. Endast tennisskor får användas på tennisbanorna. (Tennisskolan har några racketar till salu, om du är intresserad kan du fråga på nedanstående mejladress)

4.   Spelscheman sätts upp vid banorna kl 12 söndagen innan respektive periodstart.

5.   Håll koll på anslagstavlorna vid tennisskolan för information om tennisskolan.

Skulle ni ha några frågor når ni mig på ljunghusenstennisskola@gmail.com

Vi ses på banorna!

Med vänliga hälsningar,

Karl Hultén, Huvudtränare