Tennis sommaren 2018

Tennisskola (se nedan)

LJUNGSKOGSCUPEN 2018,  LÖRDAGEN DEN 4 AUGUSTI

BLIXTTÄVLING I DUBBEL – FÖR MEDLEMMAR OCH ABONNENTER MED FAMILJER OCH VÄNNER

– Anmäld spelare skall vara född 2005 eller tidigare (eller ha tävlingserfarenhet)

Ange spelvana när du anmäler dig Ange om du tävlingsspelar, är van vid dubbelspel eller bara motionsspelar

Tävlingsledningen rankar anmälda spelare och sätter därefter ihop paren i syfte att spelmässigt få så jämna par som möjligt. Därefter sker lottningen av spelschemat. Max 64 deltagare, dvs 32 par totalt i tävlingen Det krävs minst 32 deltagare, dvs 16 par för att tävlingen ska bli av.

För i första omgången utslagna spelas tröstturnering. Alla får därmed spela minst två matcher.

Matchtid: ca 25 minuter Inbollning: ca 5 minuter
Bollmärke: Head
Första start är beräknad till kl. 08.30. (Ungefärlig sluttid är kl. 16.30.)

Spellistan anslås fredagen den 3 augusti under eftermiddagen. Spelare är själv ansvarig att informera sig om starttid.

Deltagare ska infinna sig senast 15 minuter före uppsatt speltid.
Startavgift är 100 kr per spelare (betalas kontant före spel).

Anmälningstiden går ut måndagen den 30 juli kl. 10. Om tävlingen ställs in anslås detta på anslagstavlan. (Abonnemangen under större delen av tävlingsdagen utgår.)

Hjärtligt välkomna till en kul familjedag vid tennisbanorna!
FÖRENINGEN LJUNGSKOGENS STRANDBADS TENNISBANOR

_____________________________________________________________________

TENNISSÄSONGEN 2018  inklusive Tennisskola

Välkomna till en ny tennissäsong på Ljungskogens härliga tennisbanor!

För våra medlemmar startar abonnemangen i år lördagen den 2 juni och gäller sedan t.o.m. söndagen den 2 september. Tennissäsongen är dock längre än så – banorna beräknas vara spelklara under första halvan av maj och hålls normalt öppna till början av oktober. Som ni vet behöver man inte vara medlem för att spela på banorna. Genom att köpa kuponger på Ljungskogens Livs för 100 kr/kupong har alla möjlighet att spela. En kupong gäller för en timmes spel och ska klistras upp på ledig tid på teckningslistorna som finns uppsatta på anslagstavlan vid banorna på Södra Klockvägen.

Som vanligt är banorna är under större delen av säsongen öppna kl. 08.00-21.00. Självklart är det av yttersta vikt att dessa generösa tider respekteras och att man alltså inte spelar på övriga tider. Vi vill även påminna om att spel endast är tillåtet med riktiga tennisskor (non-marking, absolut inte riviga joggingskor), på torra (dvs ej regnvåta) banor, samt att 5 minuter av timmen avsätts för banvård, dvs att sopa bana och linjer samt stampa igen ev. hål.

Vår populära tennisskola leds även i år av huvudtränaren Karl Hultén. Karl och hans tränarkollegor kommer att gör allt för att tennissäsongen ska bli lika rolig och lärorik som vanligt. Liksom tidigare år är tennisskolan uppdelad i 2 perioder om fyra veckor vardera. Det är normalt tre timmars träning per vecka, om inte regn förhindrar spel.

Period 1 startar måndagen den 18 juni och avslutas 13 juli.

Period 2 startar måndagen den 16 juli och avslutas 10 augusti.

Barnet ska ha fyllt fyra år för att vara med i tennisskolan. Sista dag för anmälan är måndagen veckan innan respektive periodstart, dvs 11 juni resp. 9 juli. Liksom i fjor sker anmälan till tennisskolan genom betalning till Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro nr 492-0351.

På betalningen ska framgå: namn, födelsedatum (> 4år), period/perioder som anmälan avser, hur många år barnet spelat/tävlat, förälders mail (för info från tennisskolan) samt eventuella önskemål om kompis att spela i samma grupp med (ingen garanti men vi försöker lösa detta).

Mer info om tennisskolan kommer att anslås på anslagstavlan vid tennisbanorna. Frågor om tennisskolan adresseras bäst till Karl på: ljunghusenstennisskola@gmail.com.

(Här kan du också maila om du inte kan få med all information vid betalningen.) Kostnaden för att vara med i tennisskolan är även i år 750kr per period och barn. Om man ångrar sig så går det att avanmäla vid första träningstillfället.

Reservera fredagen den 10 augusti för den omåttligt populära avslutningen (den dagen gäller för bägge perioderna) och MOP-cup.

Vår likaså populära dubbeltävling Ljungskogscupen hålls lördagen den 4 augusti. Vi vill därför göra abonnenterna uppmärksamma på att de ordinarie speltiderna denna dag utgår från morgon till ca kl 17 till förmån för Ljungskogscupen.

Abonnenter ombedes vänligen betala in årets abonnemangsavgift (600 kr per abonnemangstimme) på Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351. Betalning emotses senast torsdagen den 31 maj 2018. Ange vid betalningen abonnentens namn, speltid och e-postadress.

Trevlig tennissommar!

Styrelsen

Anders Opitz, Alf Vegelius & Per Larsson

ljungskogenstennis@gmail.com