Tennis sommaren 2024

TENNISSÄSONGEN 2024 inklusive tennisskola och vuxentennis

Välkomna till en ny tennissäsong på Ljungskogens härliga tennisbanor! Vi hoppas att ni och era familjer mår bra trots allt som händer i världen. I fantastiska Ljunghusen finns i alla fall goda förutsättningar till rekreation och till att må bra.

Förhoppningsvis kommer du som vanligt på tennisen att uppleva Båstadgrus, nästan fem månaders spel med start första halvan av maj, tre månaders abonnemang, kuponger på Ljungskogens livs, tennisskola med MOP-cup, tennisavslutning och godisregn även i sommar. Det ska även bli vuxentennis i sommar med Josefin Opitz (se info nedan).

För våra medlemmar startar abonnemangen i år lördagen den 1 juni och gäller sedan t.o.m. söndagen den 1 september. Tennissäsongen är dock längre än så – banorna beräknas vara spelklara fram emot mitten av maj och planeras att hållas öppna till någon av de sista dagarna i september.

Som ni vet behöver man inte vara medlem för att spela på banorna. Genom att köpa kuponger på Ljungskogens Livs för f.n. 150 kr/kupong har alla möjlighet att spela. En kupong gäller för en timmes spel och ska klistras upp på ledig tid på teckningslistorna som finns uppsatta på anslagstavlan vid banorna på Södra Klockvägen. Vi vill även påminna om att spel endast är tillåtet på bokad tid eller om du har säsongskort. Dessutom måste du ha riktiga tennisskor på dig. Det är alltså inte tillåtet att spela med träningsskor med grövre sula (t.ex. joggingskor), eftersom sådana gör märken i banan och river upp ytan på denna. Det är inte heller tillåtet att spela på blöt bana (efter eller under regn) och självklart inte på andra tider än som framgår av teckningslistorna. Spel är aldrig tillåtet före kl. 8 eller efter kl. 21 och inte under banskötseltid (som också framgår av teckningslistorna på klubbhusets anslagstavla). Uppkomna hål ska omedelbart under speltimmen trampas igen och efter spel ska timmens sista fem minuter användas till banvård, då banan dras och ev. hål trampas till. Ytterligare information finns under säsongen anslagen på klubbhuset och vid banorna.

Abonnenter (dvs de som sedan tidigare har en stående tid varje vecka) uppmanas vänligen betala in årets abonnemangsavgift (1000 kr per abonnemangstimme) på Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351. Betalning emotses senast fredagen den 31 maj 2024. Ange vid betalningen abonnentens namn, vilken bana och speltid ni har samt gärna er e-postadress. Abonnent som vill släppa sitt abonnemang meddelar detta snarast på föreningens e-postadress ljungskogenstennis@gmail.com. Här nås vi också, om du har någon ytterligare fråga angående tennisen.

Inga lediga abonnemangstider finns för närvarande.

Tennisskolan 2024

Liksom tidigare år är tennisskolan uppdelad i två perioder om fyra veckor vardera.

Period 1 startar måndagen den 17 juni och avslutas fredagen den 12 juli (sista dag för anmälan måndagen den 10 juni).

Period 2 startar måndagen den 15 juli och avslutas fredagen den 9 augusti (sista dag för anmälan fredagen den 5 juli).

Spelscheman sätts upp vid banorna ca kl. 12 söndagen innan respektive periodstart och skickas även ut på mail till de e-postadresser som angivits vid anmälan.

Tennisavslutning och MOP-cup hålls fredagen den 9 augusti (då även de som bara varit med i period 1 är välkomna).

Vi är glada att kunna välkomna Rudolf Marklund tillbaka som en av två huvudtränare i sommar. Han och William Gustafsson, som ni känner sedan flera somrar i tennisskolan, kommer att hålla i tennisskolan 2024. Ni kommer också att känna igen Carl Sternby och Julian Lundahl från de senaste somrarnas träning men även någon ny tränare kommer att vara med.

Alla tränarna ser fram emot en härlig tennissommar och kommer att göra allt för att tennisskolan ska bli rolig och lärorik! Det är normalt träning tre gånger per vecka. Vid regn ställs dock träningen in. Barnet ska ha fyllt fyra år för att vara med i tennisskolan.

Kostnaden för att vara med i tennisskolan är i år 1150 kr per barn och period. (Om man ångrar sig så går det att avanmäla vid första träningstillfället.) Liksom i fjor sker anmälan till tennisskolan genom betalning till Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro nr 492-0351.

På betalningen ska framgå: namn, födelsedatum (barnet ska alltså ha fyllt fyra 4 år), period/perioder som anmälan avser, hur många år barnet spelat/tävlat, förälders mail (för info från tennisskolan) och även mobilnummer där föräldern kan nås under träningen samt eventuella önskemål om kompis att spela i samma grupp med (ingen garanti men vi försöker lösa detta).

Racket och vattenflaska tar du med till träningen. Endast tennisskor får användas på tennisbanorna.

Frågor om tennisskolan skickas till tennisskolans nya e-postadress tennisskolaniljunghusen@gmail.com

(Här kan du också maila om du inte kan få med all information vid betalningen.)

Tennisträning för vuxna (vuxentennis)

Vuxenträningen har föregående somrar visat sig vara ett roligt och uppskattat komplement till vår tennisskola. Vi vet att många ser fram emot dessa sommarkvällar vid tennisbanorna. Till vår stora glädje kommer Josefin Opitz även i sommar att vara ansvarig tränare och konceptet kommer i stort att vara samma som innan. Så ta nu chansen att finslipa lite extra på tekniken och fysiken i sommar!

För föreningens medlemmar och boende i Ljunghusen

Onsdagen den 26 juni kör vi igång och sedan fortsätter träningen fram till troligen söndagen den 11 augusti.

Jag (Josefin) är en 24-årig tjej som är född i Malmö och har spenderat varje sommar under min uppväxt i Ljunghusen. Jag har spelat tennis hela mitt liv och elitsatsade under hela min tonårstid. Jag har varit tränare för tennisskolan här ett antal somrar och ser nu fram emot att ha hand om er vuxna ytterligare en sommar.

Vilka tider är det som gäller?

  • Onsdagar kl. 19-20 (två banor)
  • Onsdagar kl. 20-21 (två banor)
  • Söndagar kl. 19-20 (förhoppningsvis två banor)
  • Söndagar kl 20-21 (två banor)

Anmälan sker inför varje träningstimme per mejl via e-postadressen: vuxentennisiljungskogen@gmail.com (senast kl. 17 speldagen) eller muntligen vid föregående träning. Berätta gärna hur mycket du har spelat tidigare.

(Håll uppsikt på din mejl inför träningen ifall Josefin måste meddela dig något.)

Betalning 150 kr per träningstimme
Betalning sker direkt efter avslutat träningspass. Deltagaren ska självmant betala in avgiften på Föreningen Ljungskogens Strandbads tennisbanors Swish nr 1236229132 och visa betalningen för tränaren i samband med träningens avslutande. Vid betalning ange deltagarens namn, vuxentennis och datum för träningen.

(Om du saknar Swish kan avgiften istället omgående betalas in på Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351.

Välkomna!

________  

Vi hoppas få se många av er på banorna och att ni kommer att trivas där lika bra som alltid.

Trevlig tennissommar och ta hand om er!

Styrelsen

Anders Opitz, Cecilia Dufils, Kristian Prior & Per Larsson