Tennis sommaren 2019

TENNISSÄSONGEN 2019 inklusive tennisskola

Välkomna till en ny tennissäsong på Ljungskogens härliga tennisbanor!

För våra medlemmar startar abonnemangen i år lördagen den 1 juni och gäller sedan t.o.m. söndagen den 1 september. Tennissäsongen är dock längre än så – banorna beräknas vara spelklara under andra halvan av maj och hålls normalt öppna till början av oktober.

Som ni vet behöver man inte vara medlem för att spela på banorna. Genom att köpa kuponger på Ljungskogens Livs för f.n. 100 kr/kupong har alla möjlighet att spela. En kupong gäller för en timmes spel och ska klistras upp på ledig tid på teckningslistorna som finns uppsatta på anslagstavlan vid banorna på Södra Klockvägen. Vi vill även påminna om att spel endast är tillåtet på bokad tid eller om du har säsongskort. Dessutom måste du ha riktiga tennisskor på dig. Det är alltså inte tillåtet att spela med träningsskor med grövre sula (t.ex. joggingskor), eftersom sådana gör märken i banan och river upp ytan på denna. Det är inte heller tillåtet att spela på blöt bana (efter eller under regn) och självklart inte på andra tider än som framgår av teckningslistorna. Spel är aldrig tillåtet före kl. 8 eller efter kl. 21 och inte under banskötseltid (som också framgår av teckningslistorna på klubbhusets anslagstavla). Uppkomna hål ska omedelbart under speltimmen trampas igen och efter spel ska timmens sista fem minuter användas till banvård, då banan dras och ev. hål trampas till. Ytterligare information finns under säsongen anslagen på och vid banorna.

Vi hade sommaren 2017 för första gången på decennier vuxenträning i begränsad omfattning. Denna succé kunde upprepas i fjor och vi är mycket glada att även i år kunna erbjuda vuxenträning under ledning av den populäre och engagerande Gustav Christensen! Vuxenträningen kör igång tisdagen den 11 juni. Anmälan och betalning görs per träningstillfälle; anmälan genom att maila Gustav på vuxentennisiljungskogen@gmail.com. Anslag om träningen anslås på klubbhuset. Varmt välkomna!

Vuxenträningen är naturligtvis avsedd som ett kul sätt att öka tenniskunnandet i Ljungskogen men vi hoppas också att träningen kan vara en träffpunkt för de tennisintresserade och därmed vara en fullgod ersättning i år för Ljungskogscupen. Intresset för denna blixttävling (under många år under namnet Ramlösacupen) har nämligen under lång tid varit mestadels vikande och de senaste åren i det närmaste obefintligt. Vi har därför beslutat att ta en paus med turneringen men hoppas alltså att tennisintresserade tar sig till banorna t.ex. för att vara med i vuxenträningen i stället!

Abonnenter uppmanas vänligen betala in årets abonnemangsavgift (600 kr per abonnemangstimme) på Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro 492-0351. Betalning emotses senast fredagen den 31 maj 2019. Ange vid betalningen abonnentens namn, vilken bana och speltid ni har samt er e-postadress. Abonnent som vill släppa sitt abonnemang meddelar detta snarast på föreningens e-postadress ljungskogenstennis@gmail.com. Här nås vi också, om du har någon ytterligare fråga angående tennisen.

Tennisskolan 2019

I år leds tennisskolan av huvudtränaren John Hultén, som ni redan lärt känna i tennisskolan under flera år. Vår tidigare huvudtränare Karl Hultén kommer till vår stora glädje att kunna vara med i period 2. Ni kommer även i övrigt att känna igen flera av våra duktiga tränare från i fjor. Som vanligt kommer tränarna att göra allt för att tennisskolan ska bli rolig och lärorik som vanligt! Liksom tidigare år är tennisskolan uppdelad i två perioder om fyra veckor vardera. Det är normalt tre timmars träning per vecka. Vid regn ställs dock träningen in. Barnet ska ha fyllt fyra år för att vara med i tennisskolan.

Period 1 startar måndagen den 17 juni och avslutas fredagen den 12 juli (sista dag för anmälan måndagen den 10 juni).

Period 2 startar måndagen den 15 juli och avslutas fredagen den 9 augusti (sista dag för anmälan fredagen den 5 juli).

Spelscheman sätts upp vid banorna ca kl. 12 söndagen innan respektive periodstart.

Tennisavslutning med MOP-cup hålls i år fredagen den 9 augusti (då även de som bara varit med i period 1 är välkomna).

Liksom i fjor sker anmälan till tennisskolan genom betalning till Föreningen Ljungskogens Strandbads Tennisbanors bankgiro nr 492-0351. Kostnaden för att vara med i tennisskolan är även i år 750 kr per barn och period. Om man ångrar sig så går det att avanmäla vid första träningstillfället.

På betalningen ska framgå: namn, födelsedatum (barnet ska alltså ha fyllt fyra 4 år), period/perioder som anmälan avser, hur många år barnet spelat/tävlat, förälders mail (för info från tennisskolan) samt eventuella önskemål om kompis att spela i samma grupp med (ingen garanti men vi försöker lösa detta).

Racket och vattenflaska tar du med till träningen. Endast tennisskor får användas på tennisbanorna.

Mer info om tennisskolan kommer att anslås på anslagstavlan vid tennisbanorna. Frågor om tennisskolan adresseras bäst till John på e-postadressen ljunghusenstennisskola@gmail.com.

(Här kan du också maila om du inte kan få med all information vid betalningen.)

Trevlig tennissommar – vi ses vid banorna!

Styrelsen

Anders Opitz, Alf Vegelius & Per Larsson