Resultat

Boule 6Boule 5Boule 4

Hej Alla Medlemmar, Frisksportande Singelspelare jämte Ni övriga Intressenter

Ljungskogen, söndagen den 2 augusti AD 2015.

Nu har sommaren passerat vår kära boulebana utan att vi märkte det. Visserligen hade snön smält bort men den blomstertid kom inte. Alla klubbmedlemmar engagerade sig att, under den tid metrologerna brukar kalla vår, i ett letande och sökande. Det var mest yllebyxor på. Någon hjälp av berörda myndigheter stod heller icke att finna då de styrande i kommun och land mest tävlade i att tala om vad man inte borde göra. De s.k. fritidspolitikerna tog semester från sin fritidssysselsättning. Riksdagen sammanträder inte under större delen av året. Kan det vara så att just därför är vi ett så lyckligt folk? Nu har ju vi i vår klubb aldrig gjort oss beroende av överheten. Länge leve den fria Boulesporten!  Vi önskar alla våra s.k. förtroendevalda en härlig välförtjänt semester och en god nattsömn. Tur har vi som bor i en kommun där skrivkonsten är så utbredd. Alla beslut, oavsett karaktär, bör och skall överklagas. Har vi ju på goda grunder förhindrat både det ena och det andra framsteget och har vi nästan fått utvecklingen att gå baklänges. Ner med framtidsoptimissmen!

Tänk att trots det beskrivna läget har klot, ej kulor eller bollar, hysstats och kastats på vår bana. Både Midsommarpokalen och KM i Singel avgjordes under engagerade former. Dock vill spelledningen påpeka lagd anmälan ligger. Ett kännbart, flertalet kronor högt, bötesbelopp avses införas å dem som inte infinner sig hela och rena, till anmält deltagande. En av klubben tillsatt utredning avser, att om tiden räcker till, lägga ett förslag om detta till något av de kommande årsmötena. Vid det nyligen timade årsmötet väcktes frågan om det inte vore, i vår moderna tid, opportunt att, i vår styrelse, även invälja en kvinna. Ja se där vad tiderna förändras. Icke är väl tiden ur led? Redan Hamlet sysselsatte sig med denna fråga. Trodde han sig dessutom vara den som skulle vrida den rätt igen. Är då detta förslag ett utslag av feminism? Är vi dock inte trötta på alla ismer från Marxism till Minimalism. Det finns bara en ism som aldrig skadat mänskligheten. Länge leve Dadaismen! Märker ni kära medlemmar att ju mer man avviker från det verkligt betydelsefulla desto grumligare och mer svårförståeligt blir det vad som egentligen är pudelns kärna.

Till årets höjdpunkt, Singelmästerskapet, sken solen i kapp med de glada deltagarna. Tänk att få uppleva en regnfri dag med badtemp över 10 grader. Det hade trampats i stugorna. Både vitt, rött och rose´ dukades upp. Även hembakade och köpekakor bjöds. Hela nio spelare hade seedats. Två av dem infann sig icke. Varpå spelordningen inte kunde upprätthållas. Dock verkade flera av favoriterna inte vara i toppform. Två trojanska hästar ringde och anmälde sig 11:45 tävlingsdagen. Bengt och Jonas Elmquist. Visst hade Jonas spelat boule förut. Han hade de mäktigaste kasten som skådats å vår bana. Dock fick han bara känna lukten av en plats i finalen. I semifinalen behandlades han så omilt av Louise att till final gick Louise, en av våra flitigare året runt spelare, och Sten Kottmeier, som även om han inte är här året runt, ändå är en av våra flitigaste deltagare. Länge leve och ett fyrfaldigt leve för LOUISE som gick segrande ur finalstriden. Hedras skall ock STEN. Efter segerceremonin ställde den blandade manskören upp sin stämningsfulla hyllningssång. Ett mycket uppskattat inslag som följdes av flera da capon.

Vid tangenterna
Spelledare Tom

Om inte förr, så ses vi på banan Norra Klockvägen 2 på söndag den 16 augusti kl 14.00 för nästa utmaning.

Välkomna,

Spelledningen

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

http://www.ljungskogen.info/foreningar/bouleforening/

Allra Bäste Boulemedlemmar,Ljungskogen torsdagen 2013-06-20 –  dagen före Midsommar:
I dessa tunga tider då greker, turkar och folk lång bortifrån ( brasilianare ) går ut på gatorna för att visa att de inte är nöjda med tingens ordning, när inte ens herrar och fruar ( Reinfeldt och Märkel ) orkar dra upp världen ur dess bottenlösa ekonomiska moras kan vår lilla skara glädjas åt den fina gemenskap som vår samvaro på boulebanan ger oss.
Boule främjar välstånd och fred. Det torde vara klart att herrar som sänder soldater till varenda hörn av världen (herr US-president Obama) och hotar med stora bomben (herrefolkets beskyddare tillika chef i det nordkoreanska paradiset) samt diverse självutnämnda hövdingar å den afrikanska kontinenten knappast ens hört talas om spelet boule, ej heller torde de ha besökt vårt hörn (Ljunghusen) av världen. Hade de gjort detta,  kunna vi med en sannolikhet gränsande till visshet säga att stora vida världen varit en betydligt angenämare plats. Paraplydrinkar på lördan och boule på onsdag och söndag. För att inte tala träkolsgrillad entrecote på fredan. Visserligen,  sägs det, att grodätarna spelar boule, men de tycks glömt reglerna då de inte klarar sin ekonomi eller förmår hålla ordning på sina bönder och andra bidragsberoende, leva som de vill på subventioner.
Vi vill dock inte riva våra kläder, ej heller strö aska i vårt hår, nej vi samlar oss till söndagen den 23 juni och träffas på vår bana för att göra upp om Midsommarpokalen.
Stor uppslutning förväntas.Lekledaren
Till nästa drabbning på vår bana önskas alla en riktigt
 
G L A D   M I D S O M M A R
 
…., som sagt, Glad Midsommar, och klot finns att låna …
…., så visst ses vi igen för nya utmaningar på boulebanan söndag den 23 juni kl 14.00 – och igen, till onsdagen den 26 juni också kl 14.00.
Välkomna och Allt Gott
önskar

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
Kära Boule-vänner och alla ni övriga intressenter, 

Ännu en kanondag, lördagen den 15 juni! Helt osannolikt fint väder för detta viktiga Fjärde Årsmötet att förnya alla föreningens förtroendemandat. Kl 10 inleddes förhandlingarna med ett tjugofemtal närvarande medlemmar. En av föreningens skapare, Stephan Palmstierna, tilldeladesa  det viktiga uppdraget att leda dagens sammankomst. Rigmor Ljung nyvaldes tillsammans med omvalde Nils Öhman som ordinarie revisorer. I ett snabbt tempo klarades dagordningens punkter av, en och en, och vid avslut hade styrelsen fått förnyat förtroende också för nästa verksamhetsår.
Familjerna Tamén, Walton och Hornbeck hade förberett avslutningskaffet med fin morgonbakad fläta från Annas Bageri. Alla smakade av läckerheten och förberedde för några goda omgångar av Boule Pétanque vilket spelades, som vanligt med högsta klass på vår sköna bana Place de la Pétanque.
Protokollet över dagens förhandlingar presenteras på föreningens hemsida www.ljungskogen.info kring kommande månadsskifte.
Resultat av lördagens övningsspel efter avslutade årsmötesförhandlingar framgår som följer:
Vinnare:       Lag Kjell Ekholm / Junot Delcomyn
Silverplats:   Lag Louise Grandinsson / Leif G. Anderson
Bronsplats:   Lag Elke Walton / Helle Palmstierna
Spelledare Tom, för dagen bänkad, fick ansvaret att leda även påföljande dags, söndagens, spel den 16 juni, med minst lika stor tillströmning av intresserade spelare.
Så här blev resultatet i dubbelspel denna söndag den 16 juni:
Vinnare:      Lag Raymond Schori / Leif Tamén
Silverplats:  Lag Helle Palmstierna / Sune Andersson
Bronsplats:  Lag Eva Tamén / Louise Grandinsson
Till alla ni övriga deltagare och åskådare: EN STOR ELOGE till er kampvilja och er uthållighet – det ädla är inte att vinna , det ädla är att deltaga.
Nya utmaningar följer igen på onsdag den 19 juni kl 14.00 med nya spel.
Väl mött på Place de la Pétanque vid Norra Klockvägen 2 i Ljungskogen nu på onsdag
hälsar den demokratiska Spelledningen
 
…., som sagt, klot finns att låna …
…., så visst ses vi igen på onsdag den 19 juni kl 14.00 – och igen, till söndagen den 23 juni också kl 14.00.
Välkomna och Allt Gott
önskar

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
Bästa Boule-vänner & alla andra intressenter, 

Vilken kanondag idag, söndagen den 9 juni! Helt osannolikt fint väder för ett par verkligt goda omgångar spel Boule Pétanque av högsta klass här på vår fantastiska bana Place de la Pétanque.
…., och spelsugna medlemmar och gäster bara vällde in och fyllde vårt så perfekta banområde med hängivna Boule-entusiaster av skilda kategorier.
Spelledare Tom fick plötsligt bråda tider med att dela upp alla sina adepter i sådan ordning att vi kunde under fullt odemokratiska former bestämma vilket format vi skulle spela, Trippel eller Dubbel, vilket innebar att Spelledaren alltid har sista ordet – Spelledaren får ju alltid medhåll av siste talaren! Oaktat det stora antalet närvarande, så bestämdes således, i alla fall, till slut Trippel-spel på grund av det ojämna antalet anmälda spelare – och för att spelet inte skulle dra ut in på natten.
Med höggradig kompetens – som vanligt – sköttes lottningen av för dagen utsedd enväldig Domare, underförstått Spelledare Tom, varefter ett näst intill oräkneligt antal tremannalag utkristalliserades.
Alltså, Regelbokens grundtes: Trippel tillåter bara två klot per spelare – basta.
Till ljudet av stora ovationer och mångfald glada tillrop sufflerade av ”…, ooooh.., ajajaja…., braaaa kast …, sikket fint skott…, …, skjut bort hans klot…., etc.”, kunde till slut dagens främsta spelande Lag koras!
Så här blev resultatet denna söndag den 9 juni:
Vinnare:      Lag Leif Tamén / Raymond Schori / Sten Kottmeier
Silverplats:  Lag Karin & Carl Hornbeck / Leif G. Anderson
Bronsplats:  Lag Hjördis Enbom / Nils Öhman /Sune Andersson
Till alla ni övriga deltagare och åskådare: EN STOR ELOGE till er kampvilja och er uthållighet – det ädla är inte att vinna , det ädla är att deltaga.
Nya utmaningar följer igen på onsdag den 12 juni kl 14.00 med nya spel.
Väl mött på Place de la Pétanque vid Norra Klockvägen 2 i Ljungskogen nu på onsdag
hälsar den demokratiska Spelledningen
Viktigt: Föreningens årsstämma lördagen den 15 juni kl 10.00. Ärendelistan finns uppsatt på vårt lilla klubbhus samt också bifogat härtill. Alla är välkomna
 
…., som sagt, klot finns att låna …
…., så visst ses vi igen på onsdag den 12 juni kl 14.00 – och igen, till stämman lördagen den 15 juni redan kl 10.00.
Välkomna och Allt Gott
önskar

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse
RESULTAT av söndagens spel:

Vilken härlig vårdag – och uppslutningen fantastisk denna söndag den 5 maj.
Vårbruset och solskenet tilltog under dagen – och så gjorde åskådarmassorna.
Och alla Valkyriorna – sådant antal fick även Zeus att blekna.
Spelarna sufflerades ihärdigt – och domaren fick åter igen mäta millimeterskillnader.
Hårdnande kamp på turfen medan spänningen tilltog alltmer.
Följande blev resultatet bland alla dessa fenomenala virtuoser:
Vinnare:   Lag Carl Hornbeck / Junot Delcomyn
2:a plats: Lag Raymond Schori / Per-Åke Persson
3:e plats: LagElke Walton / Madeleine Persson
Detaljerade uppgifter om plats och poäng framgår av bilagan härtill:
 Sen är det ju meningen att spel åter skall äga rum onsdagen den 8:e maj kl 14.00, och igen söndagen den 12 maj, också kl 14.00 – alltid kl 14.00 tills annat meddelas

Så varför kom inte den Ordinarie Lekledaren? Återigen förhinder, denna dag på grund av ihållande förkylning – vi önskar Lekledaren god bättring och hoppas snart igen få se honom på Place de la Pétanque 

 

hälsar

Extraordinarie ställföreträdande Lekledaren

…, så visst ses vi igen på onsdag den 8:de maj kl 14.00 – och igen söndagen den 12:e maj kl 13.58. Välkomna
Allt Gott

önskar

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

 

Bästa familje-medlem

Resultat av sista speldagen i årets Premiärmånad april
Av söndagens rusning till spelplanen i denna ädla sporten Boule Pétanque utkristalliserade sig i slutfajten ett tappert gäng Vinnare – alla med sina respektive fördelar – dock fick bara ju klot närmast Lillen räknas – och det gällde millimeterna – vid flera tillfällen under söndagens spännande utmaningar uppmättes som minst två (2) millimeter – prata om konkurrens bland kombattanterna.

I morgon – onsdagen den 1 maj kl 14.00 – kör vi årets humptytredje öppningsspel i organiserad form på vår vackra boulebana mellan Klockvägarna i Ljungskogen, förutsatt tjänligt väder.

Dock beklagar vi att den ordinarie Spelledaren, efter en ack så vågad utlandsresa, nu kontrakterat en rälig förkylning som gör honom sängbunden och inte kan medverka – ordinarie Spelledaren önskas snabb bättring.

 

Därefter, på allmän begäran, söndagen den 5 maj, också kl 14.00, tar vi ännu en repetition av Premiärmånadens många dristiga spel, d v s om vädrets makter fortfarande står oss bi.

Väl mött till ädel kamp,

hälsar

Spelledaren

…, så visst ses vi igen i morgon, onsdagen den 1 maj kl 14.00 och så nu på söndag den 5 maj också kl 14.00

Allt Gott

önskar styrelsen i

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

 

EFTER Premiärdagarna kommer nu fortsättningen,

Nu på onsdag – onsdagen den 17 april kl 14.00 – kör vi årets femte övningsspel, förhoppningsvis i härlig vårvärme, i organiserad form på vår vackra boulebana mellan Klockvägarna i Ljungskogen.
Därefter, alltså påföljande helg, både lördagen den 20 april, kl 14.00, såväl som söndagen den 21, också kl 14.00, tar vi ny tag som en direkt följd av det stora intresset från medlemmarnas sida.
Och sedan igen onsdagen den 24 april, kl 14.00
Alltså spelprogrammet omfattar både lördag och söndag kommande helgen, väl att märka.
Så var det Spelledningen som fortfarande gärna vill ha mer av medlemmarnas reflektioner och synpunkter på lämpligheten av antingen lördag eller söndag, eller båda – bussig hör av er till spelledningen tom.tell@telia.com eller ljungskogenboule@yahoo.se .
Således kommer spelledningen fortsatt också att prova några alternativa spelformer för att öka medlemmarnas tillgång till fler speltillfällen av organiserat spel.
Väl mött till ädel kamp,
hälsar
Spelledaren
 
…, så visst ses vi igen i övermorgon, onsdagen den 17 april kl 14.00 och så till helgen, lördag och söndag den 20 o 21 april, också kl 14.00
 
Allt Gott
önskar styrelsen i
Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

 

Kära boule-medlemmar och övriga intressenter,
Förra lördagen, den 27 oktober, och ännu en gång i onsdags, spelades det Boule på vår bana vid Norra Klockvägen 2.

Till lördagens spel blev det ”nästan fullsatt” på deltagarlistan – se vidare närmast här undertill.
Emellertid, påföljande onsdag, d v s 31/10, styrde vädrets makter i högre grad – endast Spelledaren Tom själv jämte Raymond Schori tog sig tid att få känna spelnervens dallrande spänning.

Således kunde åter igen en säker vinnare koras efter lördagens olika singelspel:

Vinnnnnaare blev …:
…, den utsökt armpendlande medlemmen Junot Delcomyn

Stort Grattis !! …, önskas denne !!

TVÅA: Leif Tam’en

TREA: Eva Tam’en

OBS.:  Ett särskilt Grattis till Eva som damernas banérförare i denna dagens utmanande spel.

Av ytterligare andra framgångsrika spelare hittades bl a medlemmen Kjell Ekholm och gästande Eva Walton.
…., och det ska alltså spelas All Helgona-Boule i morgon, lördagen den 3 november – klockan 14 startar det.

Välkomna till Place de la Pètanque vid Norra Klockvägen 2

PS: Till alla intresserade spelare: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS

…, så visst ses vi igen i morgon, lördag, den 3 november kl 14.00 – välkomna

Allt Gott önskar

Styrelsen
Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

Boulebanan, Ljungskogen, den 26 september

Upprop till Medlemmarna – Höstpokalen fortsätter .

. . . . . , och således kungör härmed vår Spelledare

…, för att hösten har kommit och de flesta växter göra sig klara för vintern behöver inte detta betyda att våra medlemmar skall drabbas av insomnia.

Att Lekledaren inte var närvarande förra veckan berodde ju på att han befann sig i Medelhavet och seglade tillsammans med ytterligare tre av föreningens medlemmar (30 grader varmt).

Men, Mayday, Mayday, var fanns resten av våra, under sommaren så aktiva medlemmar??

Nåväl och emedan!  Den 26 dennes spelades det på Place de la Pétanque. Endast tre infann sig till vad de påstod vara den rätta tiden. Nämligen kl 14.00. När Raymond Schori och Lekledaren infann sig kl 15.00 hade de först anlända, då mage att påstå att Raymond och Lekledaren var en timme sena. Vare det hur som helst med detta

På sittande bänk beslöts att vi tills vidare börjar kl 14.00 såväl onsdagar som lördagar. En förklaring som gavs till denna tidiga starttimmen var att man ville hinna hem före mörkrets inbrott då ju spelet tog så mycket längre tid om alla skulle börja med armviftningar a la Junot

Beslöts också att antalet armviftningar för kast måste inskränkas till maximalt fem. Detta överensstämmer också med vad det internationella förbundet anser. När sedan Gunilla Andersson nödgades avvika fanns endast fyra manliga spelare kvar. Men, eftersom dessa fyra kan anses utgöra vispgrädden i klubben, kom spelet således att hålla högste internationella klass.

Tyvärr hade Lekledarens fysiska form försvagats av hårt arbete under en veckas segling (dra i snören, blåsa i seglet,…) så han kunde inte riktigt göra sig full rättvisa. Han vet dock hur det känns att poänglös här gå, vis av tidigare erfarenhet.

Segrade gjorde Junot med Raymond som tvåa och Leif G. som trea.

Och tänk vilken överraskning när det efter avslutat spel severades nyinflugen svensk hummer och Bollinger Cuvee Speciale. Helt Lekledarens smak då ett av hans många måtton lyder: Ingen enkelhet för min skull. Se, det var en fest.

Väl mött till kamp september månads sista lördag till nya tiden kl 14.00 hälsar

Lekledar

…, och då fortsätter  HÖSTPOKALEN: lördag kl 14.00 – OBS tiden – således dax att börja specialträna på vår bana i mellandagarna.

Alla spelintresserade deltagare till lördagens spel anmäler sig före spelstart till Spelledaren vid banan Place de la Pètanque, för spel i singel, dubbel eller/och trippel.

Åskådare och Påhejare varmt välkomna intaga stå- eller, i mån av utrymme, fullgod sittplats.

 

PS: Till alla intresserade spelare: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS

 

…, så visst ses vi igen på lördag den 29 september kl 14.00 – välkomna

 

Allt Gott

önskar,
Styrelsen

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

___________________________________________________________________________

Hej Boule-ande medlemmar,
Boulespel onsdag den12 september.
Denna dag började som en aprildag med ömsom sol och ömsom regn.Några få något mörka moln med lika få regndroppar skrämde tydligen bortmajoriteten av våra spelsugna medlemmar.
Ganska exakt kl 15.00 då vi startar spelet försvann alla moln ochen klarblå himmel och ljumma solstrålar lyste över vår otroligt fint krattadebana (sekreterar’n gjorde detta dagen innan).
Endast 4 tuffa deltagare hade trotsat det inbillade ovädret och spelade singelalla mot alla.
Tuffingarna var Leif G med hustru Gunilla , Tom Tell och undertecknad, Raymond. Trevligt och spännandespel, där Tom var i högform tydligen bl.a. beroende på ett strålande golfspeldagen innan. han fullständigt rensade banorna och vann alla sina tre matcher.Leif blev tvåa och Raymond trea och Gunilla vann överlägset damklassen.

Tydligen är många bortresta kommande vecka och därföruppmanar vi vänligen att övriga än så länge inte bortresta medlemmar och spelare ställerupp nu på lördag och på onsdag etc., kl 15.00 som vanligt. Tom och Leif G återkommermed info om ändring av speltider beroende på höstmörkret, men so far spelar visom vanligt.

Hjärtligt välkomna och var inte så rädda för lite regnoch blåst. Vi är Skånes tuffaste och bästa Boulespelare, eller hur?
A bien tout mes amis.
Raymond.
Väl mött till nya utmaningar i ädel kamp igen lördagen den 15 september kl 15.00.

PS: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS
…, så visst ses vi igen lördagen den 15  september kl 15.00 – välkomna
Allt Gott
önskar
Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Strategi-överläggning kring Domarbordet

Strategi-överläggning kring Domarbordet

 

Allvarligt spel på Place de la Pètanque som Ljungskogens boule-nav

Franskt sydoprovencesk kvalificerat kvinnligt gästspel och därtill utmaning

Nya Domarbordet – Sponsorgåva till föreningen från familjen Madeleine & Per-Åke Persson

Bästa Boule-entusiaster,
Åter igen, i högst passande väderlek, en strålande uppvisning vid Ljungskogens eget boule-nav: Place de la Pètanque, med adress Norra Klockvägen 2, en spelplan som dessutom förärats en grandios bänkmässig tillökning i sponsorgåva från familjen Persson. Ej att förglömma till domarkollektivets stora förnöjelse. Nu kan, än bättre, därtill kanske även fullt läsbara, spelnotater protokolleras i Tellska boule-tabeller.

Se så, därtill också under förnämligt internationella former med celebert Gästspel av sydfranska pètanque-ska ekvillibrister, av vilka en monegaskisk atlet.

Trots minimal förhandsinformation om förestående Provencalska utmaningar hade ett större antal av alla våra sååå kompetenta medlemmar ställt upp för att testa sin kast- och skjutförmåga i detta ädla Spel. Således fanns representanter för spelförmågor såsom kulrullarna, stilspelarna, armvevarna, lobbarna, mjukisarna, etc., etc., ingen glömd, ingen nämnd.
Så var det alltså detta med Resultatet av dagens spelövning i DUBBEL – allsåledes, efter ett tiotal spännande spelomgångar kunde följande koras:

Etta & Vinnare blev  Lag Sune Andersson / Raymond Schori
Tvåa & Silverplats   Lag Rigmor Ljung / Leif G. Anderson
Trea & Bronsplats    Lag Per-Åke Persson / Junot Delcomyn

HÖSTPOKALEN: Spelledningen utlyser härmed en ny tävling, HÖSTPOKALEN, med start onsdagen den 26 september till den nya tiden kl 14.00 – OBS tiden – således dax att börja specialträna på vår bana – närmare om detta senare.

Väl mött till förnyade kroppsliga och andliga exerciser jämte nya utmaningar i ädel kamp igen onsdagen den 5 september kl 15.00.

hälsar
Sekreterar´n
PS: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS
…, så visst ses vi igen på onsdag den 5 september kl 15.00 – välkomna
Allt Gott
önskar
Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Resultat 1 Sept 2012

 

Bästa Boule-are o övriga intressenter,
I onsdags, d v s i går, den månads 29:e dag, alltså månaden augustis tredje sista dag, omsveptes vår bana i Ljungskogen av en lät dimma – ungefär som TV-nyheterna visade samma kväll också låg runt Turning Torso i Västra Hamnen i Malmö. En vacker eftermiddag, aaannningens kylslagen, men ändå.
Tio tappra själar hade, utan kompass, hittat till Pétanque-spelens naturliga nav vid Norra Klockvägen. Med Lekledaren Toms goda känsla för rättvisa skapades med könsfördelningsprincipen lika förutsättningar för alla deltagare så till vida att de fyra damerna fördelades till vardera lag varefter herrarna, en och en, lottades till sina respektive lag. Lekledaren och sekreteraren blev återstoden som i lag envist, dock förgäves, fick kämpa om tätplaceringarna.

Slutresultat för dagen som även denna gång framgår av bilagan kan kort utläsas som följer:
Etta & Vinnare blev  Lag Siv Nilsson / Raymond Schori
Tvåa & Silverplats   Lag Gunilla Anderson / Junot Delcomyn
Trea & Bronsplats    Lag Louise Grandinsson / Nils Öhman
Väl mött till fortsatta kroppsliga och andliga exerciser jämte nya utmaningar i ädel kamp igen lördagen den 1 oktober kl 15.00.

hälsar
Sekreterar´n
PS: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS
…, så visst ses vi igen på lördag den 1 oktober kl 15.00 – välkomna
Allt Gott
önskar
Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

Bästa Medlemmar o övriga boule-ande,

Lördagens, den 25 dennes, spel uppvisade åter igen gott spel av några av föreningens starka Valkyrior. Denna speldag blev emellertid motståndet dem övermäktigt och herrarna tog tätplatserna efter nio spelomgångar.
Kastfältets olika spelomgångar framvisar en klar övervikt åt det maskulina.
Slutresultaten som framgår av bilagan kan kort utläsas som följer:

Etta & Vinnare blev  Lag Göran Holmstrand / Raymond Schori
Tvåa & Silverplats   Lag Sten Kottmejer / Nils Öhman
Trea & Bronsplats    Lag Karl-Erik Svensson / ANDRÉ D.

Väl mött till kroppsliga och andliga exerciser jämte ädel kamp igen onsdagen den 29 augusti
hälsar
Sekreterar´n
PS: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS
…, så visst ses vi igen på onsdag den   29:de dennes kl 15.00 – välkomna

Allt Gott
önskar
Ljungskogens Strandbads   Bouleförening till Prins Bertils   åminnelse

S P E L  i  Boule – resultat i senaste veckans övningar, 18 o 22 aug – Bouleförening, Ljungskogens Strandbads

Bäste   Boule-are,
Sommarsäsongen går sakta mot sitt slut – ännu återstår några (förhoppningsvis!) sköna dagar med hyfsat lufttemperatur och badvänligt Östersjö-vatten.

Några bevis på säsongsläget är att flera av våra icke bofasta Ljungskogare börjar så sakteliga dra sig tillbaka till sina resp vinterkvarter, inhemska eller utländska.

De två senaste speldagarna med dubbelspel har nu registrerats med resultat enligt bilaga härtill.

Flera är starka   kvinnorna i klubben sådan här dagar som klart visat sina kapaciteter. Tankarna går åter igen bl.a till Louise, Gunilla, Marianne, Annika och   Rigmor. Dessa valkyrior, duktiga och stridbara damer i vår   förening.

Ännu två vackra speldagar var dessa dagar lördagen den 18 och onsdagen den 22 augusti.

Väl mött till ädel kamp på lördagen den 25   augusti

hälsar

Lekledaren

PS: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS

…, så visst ses vi igen på lördag den   25:e kl 15.00 – välkomna

Allt Gott

önskar

Ljungskogens Strandbads   Bouleförening till Prins Bertils   åminnelse

Junot Delcomyn o vinnaren Gunnar Holmstrand i Midsommarpokal 23 juni 2012

Louise Grandinsson, vinnare i damer, singel, 23 juni, Midsommarpokal, i Boule Petanque

 

Bäste Boule-are,

Sommarsäsongen är nu i full blom frikostigt bevattnad från ovan. Dock!

Huru stor tur har vi inte i vår klubb? Endast enstaka droppar har träffat vår bana under spel.

Sällan har så stor flit till spel visats som lördagen den 14 juli.

Säsongens första trippelspel med visad stor skicklighet kunde avnjutas av publiken. Har vi inte alltid försökt hålla oss borta från politiskt eller ideologiska konfrontationer i vår klubb?

Jo! Men vad hände denna dag? Ett lag, uttalade feminister, försöker ta segern från herrarna. Dessutom med ett starkt publikstöd. Herrar Raymond, Nicko Liakos och Per-Åke visade upp den föga gentlemanamässiga sidan och besegrade i finalen Gunilla Anderson, Adele Wikland och Margareta Liakos.  Detta efter att damerna eliminerat så starka spelare som Junot, Leif G., Leonidas,  Lekledaren m.fl.

Resultatet i finalmatchen talar sitt klara språk. 13-0 till herrarna.

Var fanns de andra starka kvinnorna i klubben en sådan här dag? Tankarna går bl.a till Louise och Rigmor.Dessa valkyrior, duktiga och stridbara damer i vår förening.

Ännu en vacker speldag var onsdagen den 18 juli. Endast en dam, vår nya medlem, Adele Wikland infann sig och tog tillsammans med Lekledaren en hedrande andraplats. För vem kunde besegra en så prominent trio som Leif G., Nils Öhman och Junot ?

Väl mött till ädel kamp i morgon, lördagen den 21 juli

hälsar 

Lekledaren TOM

PS: Bouleklot finns att låna vid boulebanan. DS

…, så visst ses vi igen i morgon, lördag den 21:e kl 15.00 – välkomna
Allt Gott

önskar

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

 

 

 

 

 

 

fortsättning av …. Singelspel i Midsommarpokalen

Ljungskogen, Boule-tin 2012-06-29,

Efter en onsdag full av besvikelser. En onsdag då första omgången av Midsommarpokalen skulle spelas! En onsdag då lekledaren trodde sig vara förskjutenav klubben! Djupaste grubbel, sömnlösa nätter då maran red lekledaren. Så, efter en normal midsommarafton med dimma och drivis, klarnade samma kväll upp och solen sken i kapp med sillen och nubben. Se där ett tecken. Ett omen om en strålande framtid.

 

Javisst! På midsommardagen, närmare bestämt vid pass kl. 15-tiden, samlades skarorna av boule-sugna medlemmar på vår bana. Damernas spel om det nyinstiftadevandringspriset Midsommarpokalen i singel kunde börja. Att Louise till slut stod som segrare, var ingen överraskning för lekledaren så flitig som hon var 2011. Att hon dessutom legat på träningsläger under våren och därför inte varit synlig på banan kunde man ana när man såg hennes spel. Välförtjänt! Louise önskas vidare framgångar av lekledaren då hon ju förstår att uppskatta dennes insatser och ju visat detta genom att till två Jular överräcka en flaska gott vin till honom. Mycket efterföljansvärt! Lägg detta på minnet!

 

Herrarnas singelspel om Midsommarpokalen samlade rekordmånga deltagare.

En av Lekledarens stora förtjänster är att han känner medlemmarnas spelstyrka ganska bra. Han seedade därför vissa spelare. Överst på den första halvan satte han vår nye medlem Göran och nederst på den andra halvan satte han Junot.

Tyvärr seedade han sig själv så illa att han redan i första omgången åkte på en prakt-nit. Om den alltid så sympatiske Sten bara hade tur eller om han verkligen är så duktig som han var i matchen mot lekledaren? Se där, en nog så knepig fråga! Ingen skall vara misstänkt.

 

Men man kan undra. Nog har mången spelare velat efterlysa en något mer frekvent dopingkontroll. Lekledarens goda spelanalys visade sig som vanligt helt enastående, ty till final bland herrarna gick Göran och Junot.

 

Har någon i klubben mer självförtroende än Junot? Denna fråga är en av de enklare att besvara. Svaret är nej. Men nu är det ju inte självförtroende utan spelförmåga som avgör när inte fusk förekommer. Varje tendens till detta har ju sedan klubbens grundande med näbbar och tassar av ordningsmän och petit metre (viktigpettrar), självutsedda regelnissar och missunsamma, bekämpats.  Alltså blev finalen en uppvisning i fair play. Somliga tycker kanske att det ropades alltför ofta på mätning.

 

Vi saknade dock Rigmors självklara och alltid korrekta ögonmått. Hur slutade då denna giganternas kamp. Jo, bäste man vann och hemförde vandringspriset. Men är det verkligen rätt att en man som knappt fått in foten innanför klubbdörren skall stå överst på prispallen? Härpå svarar Lekledaren ett rungande Ja. Leve segraren!

 

Sen var det ju meningen att dubbelspel om Midsommarpokalen skulle äga rum onsdagen den 27:e. Varför kom ni inte? Återigen en existensiell fråga. Grubblet över svaret ter sig plågsamt. Lämna det därhän! Nytt datum bestämdes efter visst knorrande från Junot till den 30.6. Inte bara Junot har förhinder denna dag utan även Lekledaren men han gnäller inte för det utan gläds med vinnarna.

Alltså sammanfattningsvis: spel Damer och Herrar dubbel den 30.6 kl.15.

 

hälsar

Lekledaren

…, så visst ses vi igen på lördag den 30:de kl 15.00 – välkomna
Allt Gott
önskarLjungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

RESULTAT: lördagens spel den 21 juni 2012

Boule-tin 2012-06-21,

Med tungt hjärta gjordes följande anteckningar från tävlingen Midsommarpokalen singel. Har inte Lekledaren ett otal gånger lovordat vår fina klubb? Jo förvisso!

Solsken och i övrigt det bästa bouleväder man kan önska sig. Ja så såg det ut onsdagen den 20 juni, den dag då kampen skulle stå hård men rättvis om Midsommarpokalen. Ingen kunde väl ana eller ens tänka sig ett sådant elände som  denna dag drabbade vår, numera tydligen inte lika omtyckta, klubb.

Trots de bästa förutsättningar, inköpta pokaler och en lekledare fylld av goda intentioner med hyllningstal till segrarna, skrivna och inövade, föll allt platt till marken, ja allt rann bort, den stora tomheten infann sig. Hur kunde detta hända? En fråga som en förtvivlad lekledare ställer sig. Vad har han gjort för fel för att bli så grundligt sviken? Skall han ställa sin plats till förfogande? Skall han dra sig tillbaka och ägna sig åt någon mindre ädel sport?  Frågorna många, svaren uteblir.

Fyra spelare infann sig. En dam och tre herrar. Rigmor Ljung får ses som moralisk segrare i dam klassen. Hon vägrade dock vinst på w.o.! Ett nog så ädelt och moraliskt överlägset agerande. En hyllning till en sådan Rese. Lika hedrande uppträdde de, till spel komna och utomordentligt vältränade, herrarna. Med nyputsade klot och kastarmen i form, nekade också dessa att låta sig hyllas som segrare i Midsommarpokalen.

Nu hoppas lekledaren att medlemmarna  infinner sig  mangrant  den 23 juni till kl. 15.

Låt inte lättjan ta över! Visa kämpaglöd! Bär era klot med heder!

Väl mött till ädel kamp!

Inom parentes sagt spelade de fyra som infunnit sig en turnering som vanns av Junot med Lekledaren som tvåa och Rigmor som trea. En oroande tendens hos Raymond förstärktes. Denne, förra året så hyllade, spelare lyckades inte vinna någon match. Vad har hänt? Junot rekommenderade Raymond att ta efter hans patenterade armviftning. Det är nog bra att som Raymond ställa sig något skeptisk till detta undermedel.

Lekledaren vägrar ännu ta ett tårfyllt avsked från klubben och kommer garanterat att infinna nu på lördagen.

Hälsar Spelledaren

Midsommardagen,

Igen,  nu på lördag den 23 juni kl. 15.00 drar vi igång …., igen,…. 

Midsommarpokalen 

Boule Pétanque i Ljungskogen

…, så visst – ses vi på lördag kl 15.00 – välkomna

så nu spelar vi varje onsdag och varje lördag, alltid kl 15.00

Allt Gott
Hälsar

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

RESULTAT: lördagens spel den 2 juni 2012

Boule-tin 2012-06-07:

(Ljungskogen, lördag 2012-06-02)

Boulespel i lördags den 2 juni, cirka 13 grader och tidvis regn.

 

Bästa BOULE-KOMPISAR!

 

Ösregn, sol, varmt, svinkallt, blåst eller vindstilla!? Variationerna skrämde bort den svaga delen av boule-utövarna och kvar fans bara de 5 tuffa entusiasterna med bl a hela familjen Anderson, dvs Gunilla och Leif G, på plats.

Klädseln varierade, under spelet, mellan T-shirts och full påklädnad med handskar.

 

Jag blev utsedd att skriva något om boule-kampen. Min blygsel och ödmjukhet nästan stoppade mig från att tala om att jag utgick som segrare i en kamp där alla mötte alla. Endast med målkvoten 1(en) poäng hölls Leif G tillbaka.

 

Nu på lördag hoppas vi att betydligt fler kryper fram ur sina hålor och ställer upp trots risk för sol- och köldskador.

 

1. Junot Delcomyn

2. Leif G Andersson

3. Leif Tamén

4. Gunilla Andersson

5. Raymond Schori

 

PÅ UPPDRAG

Junot Delcomyn

(PS. Redaktörens anm.: många hade också laga förfall för bortavaron. Så de så. DS)

__________________________________________________________________________________________________

Säsongsspel alltid kl 15.00 på lördagar – tills annat meddelas.

Samt kolla www.ljungskogen.info eller Ljungskogens Varjehanda 2012…

., så visst – se Inbjudan till Årsmötet 2012, lördag nästa vecka kl 10.00 – välkomna

RESULTAT: lördagens spel den 12 maj 2012

Boule-tin 2012-05-18:

Bästa Boulespelare jämte Alla Ni Övriga Medlemmar,

(Ljungskogen, lördag 2012-05-12)

Boulespel lördag 12 maj, snålblåst, 12 grader och ganska häftigt duggregn.

Oj vad många som höll sig hemma, kanske vid brasan med en whisky i handen, ”shame on you”, men en tuff liten grupp bestående av Kaj Holm o hans vovve Ida, Maj Fritz, Junot Delcomyn och Raymond Schori som alla trotsade detta väder och ställde upp för vår fina förening inför lördagens boulespel.

Vi är i föreningen långt över 200 medlemmar, d v s ca 80 familjer, och man blir ju något konfunderad när blott fyra personer kommer till spel en lördagens eftermiddag ???? Jag vet förvisso att majoriteten av medlemmarna är superglobetrotters och reser världen runt, i princip året runt. Moskva, Schweiz, Rivieran, Turkiet, London, Norge och Danmark, men knappast motiverat för att skippa den livgivande boulen.

 

OK, jag håller med om att det är trevligare att spela i shorts med ett glas kallt rosévin tillgängligt vid sin sida än att spela i regnväder med 12 grader i luften. Men hur gör golfarna? Dessa spelar i full storm, snö, regn orkan, you name it, och vi boule-are skall väl inte vara sämre än golfarna.

 

Anyway – vi spelade alla mot varandra. Så här blev resultatet:

Första match: Lag Kaj/Junot mot Raymond/Maj = Vinnare Lag Kaj/Junot: 10-3

Andra match: Lag Maj/Kaj mot Raymond/Junot = Vinnare Lag Maj/Kaj: 10-3
Tredje match: Lag Kaj/Raymond mot Maj/Junot = Vinnare Lag Maj/Junot: 10-8

Dagens spelledare, undertecknad, har kommit lite i obalans med spelet. Kanske fruktas den latente storstjärnan Junot som går från klarhet till klarhet.  Apropå detta – en eloge till Maj, som är nybörjare (påstår hon), och verkligen utvecklar sin teknik och säkerhet från en lördag till nästa. Stackars Kajs lilla vovve Ida som var enda åskådaren. Hon blev genomvåt men utan att beklaga sig. Kaj skötte henne perfekt och spelade trots detta mycket bra.

 

Nästa lördag lovas bättre väder och då förväntar vi oss definitivt bättre uppställning. Och snart blir det spel även onsdagar eller hur, spelledare och organisatörer. Om någon har synpunkter eller ideér om annorlunda tider etc, hör gärna av er till Boulesekreterar’n eller till Spelledare Tom.

 

Vårliga sköna hälsningar och, som sagt, väl mött på lördag den 19 maj kl 15.00, a bien tout mes amis, tecknar

 

Raymond

på uppdrag av styrelsen
Säsongsspel alltid kl 15.00 på lördagar – tills annat meddelas

Allt Gott
Hälsar

Spelövningsledningen och Föreningsstyrelsen

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

__________________________________________________________________________________________________

Resultat av spel lördagen den 5 maj 2012:

Allra Bäste Medlem i Bouleföreningen jämte andra nördiga intressenter,

Åter en strålande lördag. Åter blandades fantastiska kast med tandagnisslan.

Kampen blev som vanligt hård men också, som vanligt, inte rättvis. Att fjolårsvinnaren av Marathon-tabellen bland herrarna, Raymond Schori, samt med lagspelpartner, Per-Åke Persson, nätt och jämnt lyckades kravla sig upp på prispallen som trea, är kanske ett symptom på att styrkeförhållandena är på väg att ändras.

Dagens Segrare utgjordes av Laget Leif Tamén/Junot Delkomyn. Ständigt denne Junot. Är det inte dags att införa tidsbegränsning på hans ständiga armviftande? Jo säger Lekledaren som ämnar ta upp frågan vid nästa styrelsemöte. Att han dessutom ”krattar” banan med baksidan av krattan och därigenom får banan att se ut som Hela Havet Stormar kommer att medföra adekvata åtgärder. Under sådana förhållanden är det alls inte konstigt att Rigmor Ljung och Lekledaren förlorade finalen med knappa 13-11. Nu har ju Junot inte varit med i spelet mer än ett halvt år och kommer säkert att inom kort näpsas och sättas på plats. Härom är vi säkert många överens.

Väl mött till rättvisa tävlingar nästa lördag den 12.5 även om spelet denna dag med säkerhet kommer bli kaotiskt då Lekledaren själv har förhinder och inte kan delta.

Lekledaren

Välkomna till nya spel nästa lördag den 12 maj kl 15.00 hälsar

Styrelse och Spelledning

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

 

__________________________________________________________________________________________________

Vår käre Lekledare har följande spetsfundiga lilla Epistel att redovisa:

Så är då äntligen boulesäsongen riktigt igång igen. Spelarna som sedan i påskas trevat sig för med försiktiga kast för att inte skada kastarmen som legat i ide under hala vintern. Sistlidne lördagen bjöd på ett tekniskt avancerat och utomordentligt taktiskt spel trots att några av de bästa bland såväl damer som herrar saknades i den strålande vårsolen.

Spelpartners fördelas ju som vanligt genom lottning, vilket innebär att somliga enbart av denna anledning lyckas tillskansa sig fler segrar och poäng än andra anser borde tillkomma dem. Således tilläts inte Lekledaren gå från banan med den seger som han så hett eftertraktat och förtjänat.  Att Junot Delcomyn och Leonidas Liakos i finalen fullkomligt utklassade Lekledaren och Margaretha Liakost var vare sig prov på sportsmanship eller vanlig hövlighet. Hade lekledaren inte försökt att, genom högläsning ur bouleförbundets stadgar om etik och anstötligt beteende, delge de närvarande ett visst mått av detta tidigare?

Jo, förvisso! Men visade man upp att man lyssnat och förstått? Nej och åter nej. En spelare flyttade under spel t.o.m kastringen avsiktligt för att få bättre kastvinkel. Detta oerhörda medför ju enligt reglerna omedelbar diskning. Men eftersom detta skedde i spel mot Lekledaren så visade ju denne naturligtvis den generositet han är så känd  för och lät udda vara jämt mot att regelbrytaren, en herr viss herr L.G.A., lovade rulla sig i tjära och fjäder.

Naturligtvis förlorade regelbrytaren och hans spelpartner Calle – som jag verkligen beklaga till att ha hamnat i så moraliskt moras – matchen Margaretha och lekledaren.

Trea i dagens turnering blev välförtjänt Lag Leif Tamén och Per-Åke Persson.

Nästa lördag kommer Lekledaren att, efter vad som hänt, hålla räfst och rättarting innan spelet tillåts börja.

Med klotet i näven

Lekledaren

Hjärtligt Välkomna nästa lördag den 5 maj kl 15.00Hälsar

Styrelsen
Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

__________________________________________________________________________________

Boule i Ljungskogen

Lördagen den den 21, april, klockan 15.00 blir det övning för säsongens tredje speltillfälle för 2012.

Vid något mindre varm väderlek uppmanas alla djärva att klä sig därefter.
Eventuellt kommer något som värmer inombords att fördelas efter behov.

Organiserad träningstävling äger rum lördagar kl.15 under april och maj tills annat meddelas.

Väl mött till ädel kamp önskar,
Spelledarna Tom & Raymond

Hjärtligt Välkomna

Hälsar

Styrelsen
Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse