Simskola 2020 och Simborgarmärket

2020-07-01: Simskolan är nu fulltecknad. Det har varit ovanligt stort intresse vilket är glädjande.  /Ljungskogens Villaägarförening via Filip Banica

Ljungskogens Villaägareförening arrangerar som vanligt den traditionsenliga simskolan. En av få simskolor som fortfarande genomförs i öppet hav. Vi arbetar hårt för att få kvalificerad personal till simskolan. Vi väljer därför som tidigare år att bidra ekonomiskt till simskolan för att säkerställa kvalitén. Vi kommer arrangera simskolan tillsammans med TrelleborgSim under veckorna 28-31 (6/7 – 31/7).

Simskolan pågår 30 min/dag måndag-fredag. De mindre barnen, från 3 år, håller till vid Storbryggan under förmiddagen. Där finns grupper från ”plask och lek” till att barnen lärt sig simma och börjat ta simmärken. Självklart finns här också plats för lite lek och bus! De yngsta barnen är de som börjar först på morgonen.

De lite större barnen som tar mer avancerade simmärken håller till vid Västra Kanalbryggan. Deras undervisning brukar börja vid lunchtid.

Vi kommer att ha erfarna simlärare, som kan hjälpa barnen att förbättra sin simteknik. Det finns plats för alla i simskolan.

Måndagen den 6 juli är det ingen simundervisning. Simlärarna är dock på plats vid bastun/simlärarbadhytten vid Storbryggan kl 10-13. Då har du möjlighet att ställa frågor och framföra önskemål eller bara komma och hälsa. Då kommer också gruppindelningen meddelas, både genom listor på plats men också via e-post till den adress som uppgetts vid anmälan.

Avgiften för årets simskola är 800kr per barn och 650kr per barn vars familj är medlem i Ljungskogens Villaägareförening. (medlemmar uppger adress vid anmälan)

Anmälan sker genom att fylla i nedan anmälan, observera att anmälan är bindande. Betala in 800kr respektive 650kr på Ljungskogens Villaägareförenings BG: 260-7513. Vänligen ange barnets namn och personnr (ÅÅMMDD).

Det går bra att anmäla sig till simskolan utan att delta alla veckor, detta meddelas isåfall till simskolelärarna vid start. Kostnaden är den samma oavsett antal veckors deltagande.

Även i år kommer vi tillsammans med TrelleborgSim att arrangera möjlighet att ta Simborgarmärket. Onsdag eftermiddag den 29/7 i kanalen. Mer information om detta hittar genom att klicka på länken ”Simborgarmärket

Fredagen den 31 juli är det avslutning med lekar och tävlingar. Vi hoppas på en riktigt fin badsommar med inte allt för kallt vatten!

Mycket välkomna!

Ljungskogens Villaägarförening via Filip Banica