Simskola 2018

Villaägareföreningen arrangerar som vanligt den traditionsenliga simskolan. En av få simskolor som fortfarande genomförs i öppet hav. Vi arbetar hårt för att få kvalificerad personal till simskolan. Vi väljer därför som tidigare år att bidra ekonomiskt till simskolan för att säkerställa kvalitén. I år kommer vi tillsammans med Trelleborg Sim att arrangera simskola i havet under veckorna 28-31 (9/7 – 3/8).

Simskolan pågår 30 min/dag måndag-fredag. De mindre barnen, från 3 år, håller till vid Storbryggan under förmiddagen. Där finns grupper från ”plask och lek” till att barnen lärt sig simma och börjat ta simmärken. Självklart finns här också plats för lite lek och bus!

De lite större barnen som tar mer avancerade simmärken håller till vid Västra Kanalbryggan. Deras undervisning brukar börja vid lunchtid. För kandidater och magistrar kommer det också att anordnas promovering, då barnen simmar med kransar av pil eller eklöv.

Vi kommer att ha erfarna simlärare, som kan hjälpa barnen att förbättra sin simteknik. Det finns plats för alla i simskolan.

Måndagen den 9 juli är det ingen simundervisning. Simlärarna är dock på plats vid bastun/simlärarbadhytten vid Storbryggan kl 10-13. Då har du möjlighet att ställa frågor, framföra önskemål, göra efteranmälning eller bara komma och hälsa.

Avgiften för årets simskola är 650kr.

Anmälan sker genom att först fylla i nedan anmälan och därefter betala in 650kr på Ljungskogens Villaägareförenings BG: 260-7513. Vänligen ange barnets namn och personnr (ÅÅMMDD). Observera även att betalning krävs för att göra anmälan komplett.

Även i år kommer vi tillsammans att arrangera möjlighet att ta Simborgarmärket en eftermiddag under sista veckan i simskolan. Alla barn och vuxna är välkomna till Västra Kanalbryggan. Efter avlagt prov finns det möjlighet att köpa Simborgarmärket och Villaägareföreningen bjuder på bullar kaffe eller saft. Vi hoppas på stort deltagande!

Fredagen den 3 augusti är det avslutning med lekar och tävlingar. Vi hoppas på en riktigt fin badsommar med inte allt för kallt vatten!

Mycket välkomna!

Filip Banica

filip.banica@gmail.com