Simskolan & Simborgarmärket sommaren 2022

Villaägareföreningen arrangerar som vanligt den traditionsenliga simskolan. En av få simskolor som fortfarande genomförs i öppet hav. Vi arbetar hårt för att få kvalificerad personal till simskolan. Precis som förra året kommer Simskolan anordnas i sammarbete med Trelleborg Sim. I år under veckorna 28-31 (11/7 – 5/8).

Simskolan pågår 30 min/dag måndag-fredag. De mindre barnen, från 3 år, håller till vid Storbryggan under förmiddagen. Där finns grupper från ”plask och lek” till att barnen lärt sig simma och ta simmärken. Självklart finns här också plats för lite lek och bus!

De lite större barnen som tar mer avancerade simmärken håller till vid Västra Kanalbryggan. Deras undervisning brukar börja vid lunchtid.  

Följande grupper finns att välja mellan:

  • Nybörjare från 3 år: Inga förkunskaper krävs.
  • Fortsättning 1: Förkunskapskrav: Kunna simma 5m.
  • Fortsättning 2: Förkunskapskrav: Kunna simma 25m.
  • Fortsättning 3: Förkunskapskrav: Kunna simma 200m

Vi kommer att ha erfarna simlärare, som kan hjälpa barnen att förbättra sin simteknik. Det finns plats för alla i simskolan.

Måndagen den 11 juli är det ingen simundervisning. Simlärarna är dock på plats vid bastun/simlärarbadhytten vid Storbryggan kl 10-13. Då har du möjlighet att ställa frågor och framföra önskemål eller bara komma och hälsa.

Avgiften för årets simskola är 800kr per barn och 650kr per barn vars familj är medlem i Ljungskogens Villaägareförening. (medlemmar uppger adress vid anmälan)

Nytt för i år är att anmälan görs via TrelleborgsSim applikation: ”SportAdmin”. Här görs betalning, val av grupp, köp av t-shirt m.m. Via ”SportAdmin” kan man också se vilka märken som erhållits.

Ni kommer till SportAdmins anmälningssida genom att klicka här.  

Eventuella frågor angående simskolan hänvisas till: simskola@trelleborgsim.se

Även i år kommer vi tillsammans att arrangera möjlighet att ta Simborgarmärket. Den 1/8 kl 13  alla barn och vuxna välkomna till Västra Kanalbryggan. Efter avlagt prov bjuder Villaägareföreningen på Simborgarmärket med bullar, kaffe eller saft. Vi hoppas på stort deltagande!

Fredagen den 5e augusti är det avslutning med lekar och tävlingar. Vi hoppas på en riktigt fin badsommar med inte allt för kallt vatten!

Mycket välkomna!

Ljungskogens Villaägarförening