Bredband

Maj 2016: Uppdatering kring fiber i området

Det har nu gått över två år sedan de flesta villor i området fick fiber-bredband här i Ljunghusen. Fibernätet i Ljunghusen ägs av Skanova som är ett helägt dotterbolag till Telia. Det är viktigt att poängtera att det är ett öppet nät – alla aktörer kan sluta ett avtal med Skanova om att erbjuda tjänster till alla i Ljunghusen på individuell basis.

Alla beslut tas av respektive hushåll och inga gemensamma avtal eller beslut tas efter de initiala 24 månaderna som avtalades 2014. Från och med din 24:e abonnemangsmånad med Bredband2 är du alltså fri att välja annan leverantör om du får ett annat erbjudande.

Vi tycker vi ska glädjas över att vi har fiber installerat i Ljunghusen långt före våra grannar i Höllviken och det har fungerat bra på de flesta håll. Ja, kundservice och väntetider från leverantören Bredband2 har varit under all kritik vilket många påpekat och även vi påpekat för ansvariga på Bredband2.

Vi i “Ljunghusen Bredband” som drev bredbandsfrågan tidigare har under året som gått försökt få fler teleoperatörer att erbjuda sina tjänster i nätet efter dessa 24 månaders inlåsning. Vi kommunicerade även detta i samband med årsmötet 2015.

Telia har nu nappat på idén och kommer från och med i maj/juni att lansera Telias Öppen Fiber i området. Telia kommer även att ta initiativ till en uppsamlingsrunda för alla de hushåll som missade att ansluta sin villa till fibernätet och nu önskar göra det i efterhand. Priser, villkor etc. är vid skrivande stund fortsatt okända för oss men detta kommer Telia att meddela i samband med att de börjar bearbeta området.

För frågor, kontakta Telia Öppenfiber via oppenfiber@teliasonera.com eller ringa på 020-402400.
Med hopp om ett snabbt bredband och en ljus framtid

Ola Svantesson, Jens Ismunden
 

Gå vidare till www.ljunghusen.com.