Uppdatering Brygga24, Sponsringsgruppen

Direktlänk till anmälningsformulär

Vid det extrainsatta årsmötet (protokoll) röstade mötet, med klar majoritet, för en återuppbyggnad av bryggan i samma form och utförande. Vi har sedan dess ansökt och beviljats bidrag från kommunen på 50% av kostnad. Mycket glädjande besked.

Vidare har vi initierat kontakten med Länsstyrelsen för att söka de tillstånd som krävs. Val av entreprenad företag har gjorts med ett första planeringsmöte inplanerat v9. Till sist och kanske allra viktigast är att sponsor gruppen nu tagit fram ett underlag för sponsring av bryggan. Vi behöver få till ett brett stöd för att nå hela vägen fram.


Kära grannar,

Vår älskade badbrygga i Ljunghusen drabbades hårt av stormen Babet i oktober 2023. Nu behöver vi Din hjälp för att få den tillbaka så att vi alla och våra barn och barnbarn kan fortsätta njuta och glädjas åt härliga hopp och dopp!

Sedan 2010 har våra boende och lokala företag gemensamt bidragit till att bygga och upprätthålla denna fantastiska stranddestination.

Bryggan har blivit en naturlig del för alla oss som vill ta ett dopp närsomhelst från morgon till kväll eller bara sitta ner och vila efter en promenad, njuta av utsikten och havsbrisen eller för enkelt umgänge året runt.

Efter stormen Babet satte vi igång med att undersöka möjligheterna att återuppbygga bryggan. Tillsammans med experter inom marina anläggningar har vi utvärderat olika alternativ. Tyvärr visade det sig att vi behöver bygga ett helt nytt pålverk och att kostnaderna blir betydligt högre än förväntat. Å andra sidan blir detta en konstruktion med samma härliga längd (100 meter från strandkant), samma populära plattform fast med cementpelare som kommer att stå ”för evigt”. Mother Nature, bring it on!

Vi har arbetat hårt för att informera och engagera våra boende i processen. På Villaägarföreningens extrainsatta årsmöte gavs gruppen mandat att driva denna ambitiösa återuppbyggnad. Nu vänder vi oss till Dig och ber om Ditt stöd.

Vi har tagit in offerter som visar att återuppbyggnaden kommer att kosta totalt 4,5 miljoner SEK. Vi är övertygade om att vi kan finansiera minst hälften av kostnaden själv och Vellinge kommun har-glädjande nog -beslutat att bevilja ett bidrag för uppförande av bryggan motsvarande hälften av det nödvändiga beloppet, d.v.s. 2,25 MSEK.

Det är endast en entreprenör som kan utföra arbetet med pålning i vatten och det beräknas ta 15 veckor så det är ”bråttom bråttom” om vi ska hinna få en brygga till sommaren 2024. Det är många bryggor längs kusten som ska byggas upp på nytt och vi riskerar att stå utan entreprenör.

Vi ber därför Dig om Ditt generösa bidrag för att vi ska kunna återetablera denna älskade brygga på vår vackra strand. Betänk vad den attraktiva badbryggan betyder för värdet på Din fastighet!

Varje bidrag, stort eller litet, kommer att göra stor skillnad. Du kan givetvis vara anonym.  Om du inte vill vara anonym utan vill att det ska synas att du/din familj var med den gången och hjälpte till då det begav sig, så finns våra sponsringsalternativ;

1) Planka med skylt och valfri text (3500 kr). Det är först till kvarn som gäller, med löpnummer från strandkant och utåt.

2) Badstege i rostfritt stål med skylt och valfri text (20 000 kr)

3) “Pelarplanka” av teak (placerad bland de övriga plankorna i trädäcket fast direkt över cementpelarna) med stor mässingsskylt, valfri text och tio års återplaceringsgaranti (25 000 kr)

4) Grythyttan bänk med skylt och valfri text (50 000 kr)

Om – mot förmodan- projektet inte blir av kommer vi kontakta varje sponsor via email och ombesörja återbetalning av hela beloppet.

Du anmäler dig här på på hemsidan.

Vid eventuella frågor skicka ett mail till nybrygga.sponsring@gmail.com.

Tillsammans kan vi göra detta möjligt och återuppliva en viktig del av vår gemenskap. Vi hoppas på Ert starka stöd för att göra detta till verklighet!

Med vänliga hälsningar

Brygga24 gruppen